5 Exemple de mic dejun sănătos

Dieta este fundamentul de susținere a sănătății. Micul dejun este baza acestui fundament. Se spun că trebuie să fie o masă forte”. Sigur trebuie să fie nutritivă. De asemenea este nevoie să fie bine asimilată. Sugestiile pe care Ie dăm în continuare vor asigura o masă matinală sănătoasă. După cum sunt gusturi și obiceiuri diferite, prezentăm diferite opțiuni:

Opțiunea 1. Lapte acru (aproximativ un pahar) cu fructe. Se pot folosi fructe ca mere, pere, piersici, prune, banane etc. (nu combinați mai mult de două sau trei tipuri de fructe). În acest caz nu folosiți pâine. Toți ar trebui să folosească acest mic dejun cel puțin de două ori pe săptămâna. Este un mic dejun ideal pentru lucrătorii sedentari și studenții care pot sa-l adopte cu regularitate, de două, trei sau patru ori pe săptămână.

Opțiunea 2. Ca și cel anterior cu adăugarea câtorva felii de pâine integrală prăjită. Persoanele cu activitate puțin mai intensă pot adopta cu regularitate acest mic dejun. Dacă activitatea este excepțional de intensă (lucru foarte greu, cu consum mare de energie) trebuie se adauge și miere.

Opțiunea 3. La fel ca la opțiunea 1, la care se adaugă pâine prăjită, câteva migdale, nuci, castane comestibile, semințe de floarea soarelui sau caju. Acest tip de mic dejun este indicat pentru persoanele cu activitate cu brațele sau cei ce vor să se îngrașe. Este, de asemenea, preferabil în perioada de iarnă, datorită conținutului de grăsime și calorii.

Opțiunea 4. Fructe cu pâine prăjită (sau pâine integrală) fără lapte acru. Cum consumul frecvent și excesiv de lactate este contraindicat. datorită acțiunii mucogenice (produce mucus) este bine a varia micul dejun, adoptându-se aceasta opțiune simplă de câteva ori pe săptămână. Iarna se pot adaugă câteva oleaginoase. Chiar și în anotimpurile calde se pot folosi 7-8 migdale pentru efectul de complementar nutritiv. Persoanele active și muncitorii cu brațele pot adauga miere pură.

Opțiunea 5. Ca și cea anterioară cu adăugarea de puțin caș sau brânză proaspătă care poate fi întinsă pe pâine. Cum cașul este, de asemenea, un derivat lactat și prin urmare mucogenic, această opțiune trebuie înlocuiască cele de la nr. 1 și 3 (laptele acru) și să nu fie folosită mult de două trei ori pe săptămână. Se poate folosi o mai mare cantitate de caș în climele reci. Nu recomandăm a combina miere și oleaginoase cu c. Este acceptabil totuși a adauga sporadic câteva nuci sau migdale.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.