Beneficiile extraordinare ale Dietei disociate RINA

Am incercat aceasta dieta personal si pot sa spun ca functioneaza. Cautam o cura de slabire cu care sa nu ma infometez si care sa produca rezultate treptat, pentru ca specialistii nu recomanda sa slabim brusc. Desi am calatorit si am avut si zile cand nu am reusit sa ma tin strict de ea, am reusit sa slabesc 8kg in 3 luni, foarte convenabil pentru mine, ajungand la greutatea mea obisnuita la care ma simt bine.

Pentru ca in multe cure te poti ingrasa dupa terminarea dietei, am fost curioasa cat o sa tina aceasta minune. Spre mirarea mea, nu am mai pus decat 1kg la loc, desi am revenit la obiceiurile mele alimentare de dinainte.

Ce este Dieta disociata RINA

Mai este cunoscuta si ca dieta de 90 de zile si face parte din categoria dietelor disociate. Asta inseamna ca nu se renunta la anumite grupe de alimente, doar nu se consuma in acelasi timp. Filosofia din spatele acestui tip de dieta este ca nu ne ingrasa doar alimentele in sine (numar de calorii, cantitati, mod de preparare) ci si modul in care le combinam. S-a demonstrat ca digestia este mai greoaie in momentul cand mancam alimente din mai multe grupe in acelasi timp si, implicit, greutatea noastra corporala creste.

Practic grupele de alimente care pot fi consumate sunt impartite in 4 grupe mari:

  1. Proteine
  2. Amidon
  3. Carbohidrati
  4. Vitamine

Acestea se rotesc pana la ziua 29 cand este o zi speciala in care se consuma doar apa. La fel peste alte 28 de zile este ziua de apa, deci zilele 29, 58 si 87 sunt dedicate acestui lichid minune.

Iata care este schema si continutul fiecarei zi.

Dieta are inclus si un alt obicei sanatos, recomandat in multe cure de slabire si sfaturi pentru sanatate si anume sa se inceapa fiecare zi cu un pahar de apa, baut pe stomacul gol. Poate fi apa calduta cu putina miere si lamaie sau apa minerala.

Dupa finalizarea celor 90 de zile exista o perioada de regim de mentinere, nu foarte strict ca in prima parte, dar deosebit de util daca vrei sa iti pastrezi greutatea obtinuta.

Chiar are efect?

Exista foarte multe pagini web si grupuri pe Facebook, forumuri care dezbat acest subiect pe larg, care dau sfaturi utile si retete de mancaruri.

Multe persoane (si femei si barbati) o tin si au rezultate. Daca povestea mea nu te-a convins sa incepi, citeste si urmatoarele marturii:

Dupa multe probleme de sanatate am fost propusa de medicii din Austria pentru operatie la stomac. A fost nu din cauza ca nu as fi mancat corect sau ca as fi mancat mult, ci stomacul mi-a fost afectat din cauza prea multor cure de slabit tinute. Dupa 9 ani de chin si cure peste cure, azi ma bucur din nou de viata. Dupa 90 de zile de Rina am slabit 21 kg! E cea mai usoara reteta de slabit… la mine continua slabirea. Deci se poate. Lory

 

 

Greutate initiala: 117kg, greutate actuala: 90kg. Sunt persoane care nu cred ca am slabit atat. Sincer, uneori nici mie nu imi vine sa cred dar, cum aceasta dieta nu vinde nimic, adica nu e vorba de nici o pastila-minune sau de vreun ceai miraculos, chiar nu am de ce sa mint… E vorba de vointa, abtinere, si sa iti inveti corpul cu un nou mod de a manca. Ema

 

 

 

 

Am reusit sa topesc 32 de kg cu dieta disociata Rina, stiu ca pare mult, dar am pornit de la o greutate foarte mare, de care prefer sa nu imi mai aduc aminte! Tot ce vreau este sa va incurajez sa porniti la drum, si sa adoptati cel mai sanatos stil de viata! Nicoleta

 

1 comentariu

  1. Eu am facut Dieta Rina si chiar am slabit, aproape 10kg in cele 3 luni si zilele de apa n-am tinut. Recomand dieta!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.