Despre folosirea branzei Tofu in alimentatie

Branza Tofu (Numita si Branza de Soia) este o alternativa pentru branza de origine animala, fiind unul dintre cele mai consumate produse in perioada postului, de catre persoanele aflate la dieta sau vegetarieni.

Se obtine din boabe de soia lasate la inmuiat, pasate, apoi stracurate ca branza, dupa care se adauga un agent de inchegare.

Branza de soia are un indice glicemic mic, fiind totodata o sursa importanta de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, vitamina K, vitamina B8 (colina), vitamina B9 (acid folic), calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu etc.

Beneficiile consumului de Branza Tofu

Desi studiile efectuate sunt putin contradictorii, totusi, exista cel puţin cateva beneficii demonstrate pentru sanatate a consumul de tofu:

  • Este o sursa importanta de proteine, vitamine, minerale
  • Utila in bolile de inima si ale sistemului circular – scade nivelul de colesterol si trigliceride, ajuta la oxigenarea sangelui (datorita continutului important de minerale), scade riscul de anemie
  • Nu are multe calorii si te poate ajuta in diete, sa pierzi kilogramele nedorite.
  • Protejeaza sistemul osos- datorita continutului sau mare de calciu, potasiu
  • Poate ajuta in anumite forme de cancer – mai ales in cazul cancerului de stomac
  • Intarzie imbatranirea- vitamina E si Omega 3 continute actioneaza impotriva radicalilor liberi care produc imbatranirea tesuturilor
  • Creste imunitatea si poate impiedica agravarea unor boli cronice.

Ca dezavantaje

Unele studii spun ca nu ar fi benefica in cancere de san, avand un continut mare de fitoestrogeni si ca ar putea chiar afecta memoria , dar alti specialisti afirma ca ar fi recomandata pentru aceste afectiuni.

Branza Tofu preparata necorespunzator poate produce alergii si afectiuni ale glandei tiroide – exista pe piata multe sortimente preparate cu agenti chimici de coagulare sau modificata genetic. Cititi deci etichetele si atentie ce alegeti. Pentru scopuri curative o recomandam branza Tofu Bio sau de la producatori care nu folosesc chimicale. 

Iata cateva retete utile de mancaruri cu Tofu:

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.