Ce spune limba ta despre starea sănătății tale

Limba e modalitatea cea mai la indemana sa iei pulsul sanatatii tale, fiind folosita inca din vechime. Ce face ca limba sa fie un instrument atat de important in stabilirea diferitelor diagnostice este faptul ca acest organ contine apa, electroliti, mucus si enzime, fiind extrem de sensibila, iar felul in care arata se schimba in functie de schimbarile din organism.

Diferentele de nuante, uneori anormale, petele, toate acestea vorbesc despre eventualele probleme ale organelor carora le corespund. O limba normala, care iti spune ca esti sanatos, ar trebui sa fie roz, fara decolorari sau urme ale dintilor, cu un strat care arata ca secretiile salivei sunt cele corespunzatoare.

In medicina chineza, limba este o harta a organelor interne. 

Cand nuanta limbii se inchide, ajungand la purpuriu, temperatura corpului este prea ridicata, ceea ce semnaleaza inflamatiile, infectiile sau hiperactivitatea anumitor organe, in functie de zona prea pigmentata.

Cand culoarea limbii este prea deschisa, de la roz la alb, indica raceala, anemia, lipsa energiei si functionarea necorespunzatoare a anumitor organe. Persoanele cu un sistem imunitar slab, cauzat de chimioterapie sau oboseala cronica, au o astfel de nuanta a limbii.

Stratul protector al limbii sau lipsa acestuia poate indica diferite probleme de sanatate. Cand acesta este prea dens arata un dezechilibru in sistemul digestiv. Mai mult, poate anunta o infectie cu candida. Cand acest strat are o nuanta galbuie, sugereaza infectiile si inflamatiile din organism.

Nu doar limba transmite informatii pretioase legate de sanatate. Aceleasi informatii pot fi transmise prin alti mesageri, precum ochii, fata si unghiile.

Mai multe detalii despre limba si afectiunile pe care le dezvaluie in acest video:

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.