vacanta la mare

Jocuri pentru grupuri de copii în vacanță la mare

Jocurile de mai jos pot fi jucate de grupuri de copii pe plajă. Sunt ideale pentru grupuri organizate, copii aflați în tabere, copii care sunt la mare cu mai mulți prieteni.

1.Valuri și baloane

Se umflă mai multe baloane, număr egal cu al participanților la joc. Copiii sunt puși în șir unul în spatele celuilalt cu mâinile pe cap și câte un balon între ei. Dă-le startul cu cuvântul: ”Flux”. Ei trebuie să se deplaseze înainte având grijă să nu scape balonul. La cuvâtul ”Reflux” ei trebuie să meargă ușor cu spatele fără să iasă din rând. Dacă un balon cade, jucătorul din spatele lui iese din joc.


2. În corabie

Este un joc de încredere. 5-7 participanți formează un cerc, strânși unul lângă altul și cu palmele în față. Ei sunt corabia. Un alt participant stă în mijloc tot în picioare, cu picioarele fixate în același loc. Acesta este pasagerul. Se da startul cu cuvântul ”Furtună!”. Și cei de pe margine încep să-l împingă ușor pe pasager de la unul la altul dar fără să-l trântească, că un pendul. Apoi conducătorul spune ”Acostăm în port!” și atunci se schimbă pasagerul cu un altul din cerc.

3. Pirații și comoara

Unul dintre copii este ales a fi Gardianul, care va trebui să-și păzească comoară (o jucărie, un pumn de scoici etc). Ceilalți jucători vor formă un cerc în jurul Gardianului și vor încerca să fure comoara acestuia fără a fi prinși. Ei sunt pirații. Dacă un jucător este atins de Gardian el va îngheța instantaneu și va rămâne așa nemișcat până la sfârșitul jocului. Cel care este prins ultimul va deveni noul Gardian în următorul joc.

4. Cel mai înalt far

Jucătorii sunt împărțiți în două echipe. Pot să aibă găletușe și jucării de nisip. La start li se spune că fiecare echipă să construiască un turn din nisip. Pot folosi și apă, scoici, dar nimic altceva că să-l fortifice. La finalul a 10-15min turnurile se măsoară și se desemnează câștigătorii.

5.Mică Sirenă

Este un joc în special pentru echipe în care sunt mai multe fetițe. Poate fi un singur grup sau se formează mai multe dacă sunt prea mulți copii (5-6 participanți). La START copiii trebuie să aleagă unul dintre participanțîi din grupul lor să stea jos iar ei să îi facă o coadă de sirenă din nisip. Pot folosi scoici și forme de nisip pentru a o înfrumuseța. Câștigă echipa care termină prima sau care a făcut cea mai frumoasă coadă de sirenă.


6. Turnul de colaci

Aveți nevoie de mai mulți colaci de salvare umflăți. Puși unul peste altul trebuie să ajungă la nivelul gâtului copiilor participanți și să fie destul de mari să încapă toți prin ei. Se fac echipe de 5-7 copii. Colacii se plasează în mijloc iar copii stau în jur. La start fiecare membru al echipei pășește în mijloc și își pune colacii pe el, băgând întâi mâinile și capul, până îi pune pe toți. Apoi îi dă jos unul câte unul tot pe deasupra. Nu trebuie să fie ajutat de ceilalți. Când a terminat, un alt membru al echipei vine să-și pună colacii, până de termină toți. Câștigă echipa care obține timpul cel mai bun.

7. Hai să mutăm marea

Fiecare echipă de copii au același număr de participanți și sunt puși în rând la aceeași linie de plecare. Li se dă câte o găletușă și o lopățică la fiecare grup, trebuie să fie același odel și mărime. Găletușa rămâne mereu la linie, în fața echipei, dar jucătorii încearcă să o umple cu apă din mare cărând pe rând câte unul apă cu lopățica. Câștigă echipa care umple prima găleata.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.