activitati de lucru manual de vacanta

Activitati de lucru manual de vacanta

Copiii pot face lucru manual oricand in aer liber, sau intr-o zi prea fierbinte sau ploioasa de vacanta cand trebuie sa stea in casa.

Mai jos sunt cateva exemple de activivitati pe care le-ati putea face cu ei:

1. Confectioneaza o casuta simpla

Poate fi confectionata din lopatele de lemn colectate de la inghetata sau cumparate din comert. Mai aveti nevoie de un lipici bun, picatura sau adeziv special pentru lemn. Se taie si se asambleaza ca in video de mai jos. Apoi se poate colora cu carioci sau acuarele acrilice.

2. Pestera piratilor

Aceasta activitate ii va incanta mai ales pe baieti. Se poate crea ca in exemplul de mai jos, eventual doar cu usa de intrare, fara geam. Nu aveti nevoie decat de un castron mic de plastic, lipici si pietricele adunate din natura. Se pot lipi deasupra plante mici sau muschi pentru mai multa asemanare cu realitatea.

3. Un buchet de flori original

Florile culese se ofilesc repede, la fel trece si vara cu frumusetile ei. Ajuta-l pe copilul tau sa creeze un buchet de flori nemuritor dupa modelul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=fpDrRQt8Iq8

Cei putin mai mari pot crea si un buchet de trandafiri din hartie creponata.

https://youtu.be/nzm7XfIamvc

4. Figurine origami

Tehnica Origami cere multa rabdare, concentrare si precizie. Este timpul ca cei mici sa le incerce. Nu ai nevoie decat de hartie si foarfece, eventual o linie pentru masuratori.

Alege din modelele de mai jos ceva potrivit cu varsta si preferintele copilului tau si creati impreuna figurine .

https://youtu.be/ii9OpYV7tvQ

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.