Retete de preparate sanatoase pentru micul dejun

preparate sanatoase pentru micul dejun

Aceste rețete sunt o alternativa sanatoasa la produsele din comert pentru masa matinala. Nu contin zahar afânatori, nici chimicale nocive. Le poti prepara simplu, acasa.

Biscuiti de ovaz

Ingrediente

2 cani de fulgi de ovaz

2 cani de faina de grau

4 linguri de susan prajit

o lingura de lecitina

o jumatate de pahar de ulei

2 linguri de lapte de soia (sau apa)

si o jumatate de cana de zahar brun

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele. Daca doriti, adaugati stafide si nuci taiate marunt. Puneti compozitia intr-o tava unsa sau pe hartie de copt și intindeti-o cu o lopatica. Impartiti-o in patratele si coaceti la cuptor pana se rumeneste.

Musli

Ingrediente

800g piersici

fructe

oleaginoase

1 pahar lapte acru

miere (optional)

Preparare

Fierbeti 800 g piersici bine coapte, decojite, intr-un litru de apa cu putina miere, Lasati si se raceasca. Taiati in bucatele diferite fructe ca banane, ananas, mere si struguri. Intr-un alt vas taiati ai amestecati alune, caju, seminte de floarea soarelui, fulgi de ovaz fini, stafide, caise uscate si nuci. Amestecati fructele, piersicile fierte si celelalte ingrediente. Adaugati lapte acru (aproape un pahar).

Daci doriti, adaugati miere. Amestecati bine. Este un preparat delicios, foarte hranitor, conceput de renumitul medic elvetian Benner. Este ideal pentru micul dejun al unui muncitor care lucreaza cu bratele, sau pentru atleti. Este mai gustos cand il servim rece in timpul verii.

Placinta de banane

Ingrediente:

3 cani germeni de grau

4 linguri de ulei

1 banana

1 cana lapte soia

1 lingura amidon de porumb

Mod de preparare

Amestecati bine 3 cani de germeni de grau cu 4 linguri de ulei. Puneti un strat din aceasta compozitie pe o tava. Taiati o banana coapta bine (in felii longitudinale) si puneti-le deasupra. Acoperiti cu alta parte de aluat. Bateti in blender o cana de lapte de soia si 1 lingura de amidon de porumb, pentru a unge aluatul. Nu este necesar si adaugati zahar sau miere, deoarece banana este suficient de dulce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.