Fursecuri simple
Chec cu branza
Negresa
Twix de casa
Crema la pahar
Fursecuri simple
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 15 min
- Timp de gatire: 20 min
- Gata in: 35 min
INGREDIENTE
- 2 cesti faina
- 1 ceasca unt moale
- 1/2 ceasca zahar pudra
MOD DE PREPARARE
Încălzeşte cuptorul la 180 de grade (mediu) şi tapetează două tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron mare amestecă untul şi zahărul. Adaugă făina şi continuă să amesteci până când obţii un aluat dens. Formează o minge din aluat cu palmele.
Rulează aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină sau zahăr pudră. Foloseşte un sucitor la fel de bine frecat cu făină, ca să nu se lipească. Taie rondele cu o formă sau un pahar mic. Repetă până ai terminat aproape tot aluatul.
Coace fursecurile 16-20 minute, sau până ce devin aurii. Lasă-le să se răcească pe tavă.
Se servesc cu cafea, lapte, ceai etc.
Chec cu branza
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 15 min
- Timp de gatire: 45 min
- Gata in: 60
INGREDIENTE
- 3 ouă
- 120 g ciocolată albă
- 120 g cremă de brânză nesărată
MOD DE PREPARARE
Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: desert ușor, rapid și extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l și vei vedea de ce!
Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. Puneți înăuntru crema de brânză nesărată, amestecând ușor până se omogenizează. Dați deoparte. Adăgați gălbenușurile, amestecați. Scoateți din frigider albușurile. Cu ajutorul unui mixer, le bateți până obțineți o spumă tare. Puneți o treime din albușuri peste crema de rânză. Amestecați. Apoi, pe rând, celelalte două treimi, amestecând treptat până la omogenizare.
Pregătiți un vas termorezistent, puneți hârtie pergament pe care o ungeți cu ulei. Turnați mixtura. Luați vasul, ridicați-l ușor și “loviți-l” de masă de câteva ori, pentru a scoate bulele de aer. Turnați niște apă fierbinte în tava cuptorului, puneți în mijloc vasul vostru. Dați la cuptor astfel: 15 minute la 170 de grade, 15 minute la 160 de grade și… închideți focul, lăsând acolo vasul vostru pentru încă 15 minute.
Scoateți și puneți la răcit. Pudrați cu zahăr, dacă doriți, sau presărați fulgi de migdale.
Negresa
Pentru cei ce au intoleranta la gluten majoritatea dulciurilor sunt interzise, insa nu si aceasta negresa din 3 ingrediente, fara faina. O prepari foarte rapid, ieftin si cu putina bataie de cap.
INGREDIENTE
200 g fulgi de ciocolata/tableta de ciocolata 4 oua 1 lingurita praf de copt
MOD DE PREPARARE:
- Topeste fulgii de ciocolata sau ciocolata la microunde sau la bain marie.
- Bate ouale timp de 6-7 minute pe viteza maxima a mixerului, pana cand ouale cresc mult in volum, apoi adauga si praful de copt.
- Adauga ciocolata in centrul amestecului de oua si continua sa mixezi pana la omogenizare (1-2 minute).
- Toarna amestecul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 30 de minute. Taie prajitura numai dupa ce se raceste.
Twix de casa
INGREDIENTE
Cantitățile sunt orientative, rețeta fiind una flexibilă, adaptată de tine, în funcție de dotările de care dispui.
- 10-11 biscuiți
- 400 g ciocolată
- 200 g caramele obișnuite
MOD DE PREPARARE
De ce să ne mulțumim cu niște batoane mici din comerț când putem face acasă, din numai 3 ingrediente, un baton Twix gigant și delicios? A, și e fără coacere! Te-am convins? Hai să îl facem împreună!
Ai nevoie de o tavă asemănătoare celei de chec, pe care să o îmbraci cu hârtie de copt, care să depășească marginile. Topește ciocolata la bain marie. Toarn-o în tavă într-un strat de 1 cm înălțime. Nivelați și uniformizați cu fundul unei linguri. Dă, ușor, cu tava de masă de 2-3 ori, ca să se așeze crema. Dă la frigider câteva minute. Între timp, desfă caramelele din ambalaj și pune-le într-un bol. Pune la topit în cuptorul cu microunde, la treaptă mare, cam 3 minute. Toarnă caramelul deasupra ciocolatei din tavă, tot într-un strat de 1 cm înălțime. Pune biscuiții deasupra, aliniați, de-a latul tavei, apăsând ușor, cât să acoperi tot stratul de caramel. Dă tava la rece un pic, să se așeze și întărească stratul de caramel. Pune iar un pic de caramel deasupra, și încă un strat de biscuiți. Toarnă ciocolată deasupra și nivelează. Atenție să nu depășească marginile tăvii. Pentru asta, mai dă cu tava, ușor, de masă de câteva ori.
Dă la frigider cel puțin 2 ore.
Întoarce tava cu fundul în sus pe un fund de lemn și trage de ea ușor în sus, ca să scoți batonul. Scoate hârtia de copt de pe desert. Pregătiți o tavă mare, de servit, în mijlocul căreia puneți două pahare lipite, cu gura în jos. Puneți batonul de Twix peste ele și turnați ciocolată topită din belșug deasupra. cu o spatulă, netezește suprafața batonului, cât mai este ciocolata moale.
Crema la pahar
Ingrediente (4 pahare)
- 400 ml smantana indulcita pentru frisca
- 40 ml cafea espresso indulcita dupa gust
- 100 g nutella
- nutella + frisca + bobite ciocolata – pentru decor (optional)
Mod de preparare
- Pentru inceput, preparam cafeaua, o indulcim dupa gust, si o punem in frigider unde o lasam sa se raceasca.
- Punem smantana foarte rece intr-un vas si o mixam pana cand capata o consistenta usor cremoasa. Adaugam treptat cafeaua foarte rece si mixam in continuare, cca 2 minute.
- Adaugam nutella si mixam pana cand obtinem o crema cu o consistenta aerata.
- Putem pune crema ca atare in pahare sau, daca dorim un aspect mai deosebit, procedam astfel: Punem 3-4 linguri de nutella intr-o craticioara si o fluidizam, 2-3 minute, la bain-marie.
- In fiecare pahar adaugam nutella dupa gust si cu coada unei linguri o intindem pe marginile interne ale paharului. Umplem fiecare pahar cu crema si il ornam cu frisca mixata foarte bine. Daca aveti si cateva bobite de ciocolata amara, le puteti presara peste frisca.
- Punem paharele cu crema in frigider sau o servim imediat. Se conserva in frigider pentru 1-2 zile.
Pofta buna!