Pentru ca lucrez la birou, cea mai mare parte din zi stand pe scaun in fata computerului,ma intorc cateodata acasa cu dureri de spate, in zona cefei si chiar in zona fesiera.
M-am documentat si am gasit o solutie eficienta. O rola de masaj cu care pot face exercitii. Este confectionata din spuma moale si are foarte multe beneficii pentru organism.
- repara si reda flexibilitatea fibrelor musculare de suprafata (flascia)
- crestere fluxul sanguin in muschi, ceea ce imbunatateste cantitatea de oxigen livrata organismului in timpul antrenamentului
- ajuta la ameliorarea tensiunii si durerilor musculare, mai ales dupa un antrenament sau efort care ti-a dat febra musculara
- creste raza de miscare deoarece ajuta ca muschii sase intindasi sase lungeasca
- previne leziunile si reduce timpul de recuperare a muschilor, astfel incat sa nu mai simti inflamatie si durere atat de intensa a doua zi
- ajuta la reducerea celulitei, la eliminarea toxinelor din muschi
- imbunatateste mobilitatea si flexibilitatea
- indeparteaza acidul lactic pentru a ajuta recuperarea
- economisesti bani. Pretul unei role de masaj este relativ mic
- poate fi folosita ca un instrument de antrenament
Tipuri de exercitii in care sa folosesti rola de masaj:
Exercitile pot dura 10-15 inainte de antrenamentul propriu-zis.Evita sa o rulezi sub articulatii, este utila doar pentru muschi. Daca esti incepator in aceasta tehnica foloseste mai intai rola de masaj la fiecare 2 zile, timp de 2-3 saptamani si apoi mareste frecventa folosirii.
1. Exercitii pentru partea superioara a spatelui
Zona toracica a coloanei vertebrale
Plaseaza rola intre omoplati si stai cu spatele sprijinit pe ea. Indoaie genunchii astfel incat talpile sa stea pe podea. Ridica fundul si pune palmele in spatele capului, ca la abdomene. Tine muschii trunchiului incordati si ruleaza corpul inainte si inapoi pe rolă, astfel incat aceasta sase miste intre mijlocul spatelui si partea de sus a omoplatilor. Capul si gatul trebuie sa fie in linie dreapta cu coloana vertebrală, altfel ridicarea capului poate pune tensiune pe coloană.
2. Zona dorsala superioara
Aseaza-te pe partea dreaptă, cu bratul drept extins de-a lungul podelei si pozitioneaza rola de masaj sub axila dreaptă. Aceasta trebuie sa fie perpendiculara cu corpul tău. indoaie bratul stang si aseaza mana pe podea pentru sprijin. Ruleaza corpul in sus si jos, astfel incat rola sase deplaseze de la axila pana deasupra taliei. Dupa ce ai terminat, fa acelasi lucru si pe partea stanga a corpului. Ca si indicatie, tine degetul mare al mainii intinse, orientat spre tavan, deoarece aceasta pozitie intinde cel mai bine muschii bratului.
3. Zona cvadricepsilor
Aseaza-te cu fata in jos, cu rola pozitionata exact sub coapse. Indoaie coatele, astfel incat antebratele sa sustina greutatea ta, iar picioarele ar trebui sa fie suspendate deasupra podelei, asa ca in imagine. Mentine abdomenul incordat si foloseste-te de brate pentru a rostogoli corpul inainte si inapoi pe rola de masaj, care ar trebui sase deplaseze in zona dintre osul pelvian si deasupra genunchilor.
4. Banda Ilio-tibiala(IT Band)
Stand pe partea laterala stanga, aseaza soldul pe rola de masaj si sprijina-te in ambele maini pe podea. Aseaza piciorul drept peste cel stang, in forma de cruce, precum in imaginea de mai jos. Folosind bratul stang in miscare, ruleaza rola sub coapsa, de la sold pana mai sus de genunchi. La final schimba pozitia, pentru a lucra piciorul drept.