Petreceti vacanta urmatoare intr-o tabara de familie

Ce sunt taberele de familie?

Spre deosebire de concediile obisnuite cu copiii, o tabara de familie iti poate oferi mai multe lucruri in plus. Fie ca se desfasoara vara sau in alt anotimp, activitatile intr-o astfel de tabara sunt concepute atat pentru copii cat si pentru parintii lor.

La multe dintre acestea trebuie sa fie toti membrii familiei prezenti, intarind astfel relatia parinti-copii. Altele sunt organizate separat, in timp ce copiii fac ceva creativ sau un sport, jocuri, parintii participa la sesiuni informative interesante despre parenting, rezolvarea unor probleme de cuplu, educatia copilului, etc.

Aceste tabere au devenit din ce in ce mai cautate in ultimii ani si la noi in tara. Specialistii le recomanda in special parintilor care, indiferent de motiv, petrec putin timp cu copiii lor. Dureaza intre 5 si 10 zile si preturile variaza in functie de conditiile de cazare si activitatile oferite.

Tipuri de tabere de familie

  • iarna sunt des intalnite taberele de ski. Oferta de pe Valea Prahovei si din alte locatii din tara este foarte larga. Ca o alternativa de iarna este snowboarding.
  • Tabere de slabit, fitness sau nutritie – foarte bune pentru familii care au probleme cu greutatea in exces, alte probleme nutritionale sau a caror viata sedentara nu le ofera indeajuns exercitiu.
  • Taberele culturale / traditionale – sunt de obicei organizate in zone foarte bogate cultural (Bucovina, Transilvania etc). Familia poate invata mestesuguri romanesti, vizita muzee, manastiri si alte puncte de atractie traditionale
  • tabere pentru invatarea limbilor straine- multe dintre acestea se desfasoara inafara tarii, copilul si familia luand direct contact cu limba si tara respectiva.
  • tabere sportive- tabere de fotbal, tenis, pescuit sportiv, biciclete etc.
  • tabare de educatie altfel- de exemplu Tabara Pace foloseste metode Montessori, tatara care educa parintii sa-si educe copiii cu emaptie, ascultare si tara violenta (de exemplu Lumea lui Momo)
  • tabere axate pe creativitate, performante- de exemplu Gifted Academy
  • alte tematici- tabere de supravietuire, aventura, medieval, teatru, catarari, drumetii etc

Indiferent de tematica si locatie, majoritatea ofera un timp minunat de familie si de invatare, asa cum marturiseste si acesta mamica pe un forum de discutii:

Nu ma asteptam sa fie asa de plina de activitati, de invataturi noi, de modalitati de a relua si intari legaturile cu copiii nostri. Mi-au placut seminariile, mi-am dat seama ca greseam de multe ori in educatia copiilor mei, am aflat ca exista si altfel de cai educative. Și copiilor le-a placut la nebunie, anul viitor nu vor sa auda de tabere, cor sa fim din nou impreuna.” Denisa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.