Vine alt val: afla ce se recomanda persoanelor infectate si cu boli cronice – Fevipiravir

fevipiravir covid19

Tratamente Covid 19 – Fevipiravir – antivirale – tratament in spitale – recomandari Covid

Boala Covid 19 a trecut cu noi si in 2022. Chiar daca vrem sau nu, chiar daca mai exista conspirationisti care o neaga sau persoane care nu considera ca trebuie facut ceva pentru a se proteja. Unii dintre noi am trecut printr-o pierdere deja, o persoana din familie a pierdut lupta cu coronavirusul, un prieten, un vecin sau un cunoscut. Cum apar continuu noi variante, exista o categorie de persoane care nu pot sa ramana indiferente la acest pericol: cei care sufera de o afectiune cronica, au avut un transplant sau au o alta problema acuta de sanatate. Infectarea ar putea sa le agraveze starea, le-ar putea chiar fi fatala.

Ce trebuie sa faci daca ai simptome de Covid19

Cum simptomele pot fi similare cu gripa și răcelile de sezon, este practic greu sa stii exact ce este. Medicii recomanda in general sa astepti si sa observi simptomele. Daca apare febra, sau e doar o forma usoara, poti lua doar medicamente anti-termice obisnuite. Nu te opreste nimeni sa iti faci un test rapid Covid si sa te prezinti la medic ori la spital daca se agraveaza.

Nu aceleasi sunt recomandarile daca ai o boala cronica, daca e vorba de o persoana invarsta, cu imunitatea compromisa sau o alta problema medicala. Iata ce trebuie sa faci in caz de simptome:

  • Fa imediat un test rapid- nu astepta febra sau sa se agraveze. Poti face testul imediat ce ai una dintre simptome : tuse, oboseala, durere de cap, temperatura, dureri musculare, pierderea gustului sau mirosului, ochi iritati, diaree, iritatie a pielii, degete de la maini si de la picioare decolorate.
  • Chiar daca testul a iesit negativ, il poti repeta si a 2a si a 3a zi daca inca ai simptome. Uneori testele nu sunt chiar exacte.
  • ACEASTA MASURA POATE FACE DIFERENTA DINTRE VIATA SI MOARTE: Este important sa descoperi daca esti infectat si sa incepi tratament cu antivirale imediat, in primele 3-4 zile de la aparitia simptomelor, acestea reducand foarte mult gravitatea bolii, nevoia de spitalizare si pericolul de a face complicatii ireversibile.

Este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii. Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care il dam si acasa si l-am dat in toată acesta perioada, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similara, avem si anticorpii monoclonali anti-spike. Deocamdata, antivirale nu avem în circuitul deschis, in farmacie.”, ne spune directorul Institutului „Matei Bals”, dr Adrian Marinescu.

Cu siguranta auzim zilnic astfel de recomandari la TV si in presa. Dar vecinii mei invarsta tocmai ce se refac dupa o forma severa de Covid19 si iata ce mi-au spus:

Am fost la medicul de familie. I-am cerut antivirale, eu am o operatie la inima, tensiune mare, sotia are diabet. Ne-a spus sa sunam la salvare si sa asteptam acasa testarea. Noi aveam deja test din saliva pozitiv. Au trecut aproape 3 zile sa vina ei si sa se confirme oficial. Am intrebat de Favipiravir, aflasem de la TV, si ne-au spus ca nu mai au la spital, sa luam doar paracetamol si sa mai trecem pe la spital peste 2-3 zile sa mai intrebam. Pai eram in carantina sau puteam umbla liberi peste tot? In a 4a zi doar cu paracetamol si vitamine, sotia a ajuns la urgente cu greutate in respiratie. I-au facut raze, i-au dat un spray si un antibiotic si au trimis-o acasa. Nici atunci vorba de Fevipiravir sau alte antivirale. Cam in a 6a zi am ajuns eu cu probleme si m-au internat. Cand am intrebat de antiviral asistenta a ras: ca oricum nu mi-ar fi de nici un ajutor dupa asa mult timp de cand am simptome. Am facut pneumonie si am stat o luna in spital. Acum ma ridic din pat doar 15-20min pe zi tinandu-ma de pereti. Stirile despre tratamente minune date gratis de stat sunt praf in ochi. Macar sa-l gasim la farmacie ca ne luam din pensie sa avem in casa. G.T.

Care este deci adevarul? Ati beneficiat de un astfel de tratament? Vi s-a prescris de la medicul de familie ori cand ati fost testati si gasiti pozitiv? Chiar exista aceste antivirale disponibile pentru primele zile la persoane vulnerabile? Ce experiente ati avut?

_______________________________________________________________

VAND FEVIPIRAVIR

– unul dintre antiviralele pentru Covid 19, dar si pentru alte forme de gripa. Cutia de Fevipiravir contine 34 de pastile, 200mg, care este doza pentru un tratament, o persoana. Este adus personal din India. Expira in apr 2023. Trimit oriunde in tara. Pentru cereri puteti folosi formularul din comentarii.

Medicament antiviral Fefipiravir pentru Covid 19 de vanzare. Cutie cu 34 pastile pentru o persoana un tratament. Pastile Covid19, tratament covid

_______________________________________

vezi si articol interesant Iti place cafeaua? Stiai ca poti slabi band cafea?

2 Comments on “Vine alt val: afla ce se recomanda persoanelor infectate si cu boli cronice – Fevipiravir”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.