Pentru copiii care invata limba romana

Daca locuiesti inafara Romaniei si vrei ca cel mic sa stie si limba romana, sa invete sa citeasca si sa scrie, iata cateva moduri interesante de a face asta folosind o tableta sau computer si internetul. Aceste idei pot fi folosite si de prescolari sau scolarii mici din tara, care invata prima data sa scrie si sa citeasca.

1.Aplicatia Copii Joc de invatare Romana

Poate fi descarcata gratuit de pe Google play.

Copiii invata alfabetul & numere este o aplicatie educationala pentru copiii prescolari sau copii mici pentru a invata alfabetul romanesc de la A la Z si numerele de la 1-10, scris si citit, diferenta dintre consoane si vocale, silabe. Le va dezvolta auzul fonetic al limbii romane.

Ativitatile jocului include sarciniin care ei pot invata sa scrie litere si propozitii simple.
Pe langa litere, vor putea sa invete si cuvinte noi: numere, culori, legume, vehicule, zile si luni ale anului etc.

 

2. Aplicatia Cantece pentru copii

Produsa de Kidscopia. Se poate descarca gratuit de pe Google play. Copiii pot invata limba romana prin cantece siple. Este o aplicatie extrem de usor de utilizat chiar si pentru cei care inca nu sunt la grdinita.
Cantecele sunt grupate astfel:

• Primavara – cantecele vesele, pline de gandacei si floricele!
• Mama – de dragul ei cei mici ar canta si in somn!
• Colinde – in asteptarea Mosului, langa brad sau afara prin zapada
• Gradinita – locul unde toti am aflat cat de mare e lumea si ce inseamna sa ai prieteni

 

3.Aplicatia Povesti audio pentru copii

Aplicatie gratuita de pe Google app. Cuprinde numeroase povesti si carti in format audio pentru copii. Se poate descarca gratuit pe telefon. Este ideala pentru copiii care stiu romana orala si nu cea scrisa dar si pentru copii care invata mai bine cu mijloace audio-vizuale.

Ca si autori veti gasi o varietate de povestiri scrise de Ion Creanga, Fratii Grimm, H.C Andersen etc. O sa gasiti majoritatea cartilor care se gasesc in programa scoalra de la Literatura clasele I-VIII.

Acelasi producator Kidscopia are mai multe aplicatii si pentru iPhone, iPad pentru o invatare a primelor cuvinte in limba romana: Bobocii si cifrele, ABC trenul alfabet, Anotimpurile, Curtea animalelor etc.

4.Aplicatia Dictie.ro

 

Tot gratuita, tot de pe Google play. Este buna pentru copiii care cunosc deja limba romana dar vor sa o stapaneasca mai bine, sa invete gramatica si pronuntrea corecta.

Aplicatia isi propune sa testeze cunostintele de limba romana, atat in ceea ce priveste gramatica, cat si in ceea ce priveste fonetica. Exista sute de intrebari la care pot raspunde pentru a vedea daca stapanesc cu adevarat limba romana, dar si sute de exercitii de dictie care ii vor ajuta sa aiba un discurs mai clar si mai corect.

 

5. Romanian Grammar Tests

Aceasta aplicatie gratuita ii poate ajuta pe copii sa invete mai bine gramatica limbii romane.

 

Contine mai multe teste gratuite, este utila si pentru adultii care nu sunt siguri pe gramatica lor.

6.Learn Romanian – 50 languages

Daca ai copii care stiu deja o alta limba scris si citit, pot invata Romana din acea limba direct.

 

Aceasta aplicatie contine multe lectii cu fraze in romana pentru diverse subiecte. Copilul selecteaza la inceput ce limba cunoste si ce limba vrea sa invete.

7. Invata sa citesti in Romana

Aplicatie pentru incepatori in limba romana.

Contine un joc distractiv si gratuit pentru copii care ii invata literele, sa citeasca si sa formeze cuvinte in romana.

 

Este simplu, are si audio, copilul este continuu incurajat prin feedback pozitiv.

 

8. Aplicatia Litere Numere Culori Gratuit

Asa cum arata si numele, este un joc gratuit pentru copii ce ajuta la recunoasterea literelor, numerelor si culorilor in limba romana.

Ei pot face gruparea distractiva a literelor, recunoastere audio si rezolva multe jocuri de memorie.

 

Este un mod excelent de a invata usor alfabetul limbii romane.

 

9. Aplicatia Copiii Invata! Jocuri pentru copii 1-3 ani

Se poate descarca pe iPhone si iPad. Contine peste 350 cuvinte pe care copii in varsta de pana la 5 ani le pot invata in mai multe limbi: Romana, Engleza, Germana si Spaniola; este o modalitate foarte facila prin care copii mici pot invata o noua limba.

Cuvintele care pot fi invatate de copii sunt impartite pe categorii si subcategorii: Animale, Litere, Culori, Vehicule, Vestimentatie, Alimente (Fructe si Legume), Corpul Uman etc.

 

 

10. Invata-i romana cu ajutorul videoclipurilor

Daca deschizi canalul Youtube si scrii la cautare “invata romaneste pentru copii” vei gasi o multime de videoclipuri interesante si gratuite prin care cei mici pot invata alfabetul, culori, numere, animale, cuvinte noi etc.

 

 

 

2 Comments on “Pentru copiii care invata limba romana”

  1. Buna, imi poti recomanda un manual/abecedar pentru copii de 4-5-6 ani? Copiii locuiesc in strainatate, romana este a doua limba pentru ei, dar parintii vor sa le imbunatateasca cunoatintele de romana. Stiu ca editura Arthur avea niste manuale faine, dar nu le pot rasfoi online si as vrea sa am o recomandare inainte de a le comanda. Multumesc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.